Tento eshop používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Více informací | Přijmout všechny cookies Personalizovat |
Přijmout zvolené cookies |
Žádné produkty
CHA566
Vytvoření ročníku 2013 odhaluje souznění mezi pinot noir a chardonnay, mezi kyselinkou a plnou chutí. Přesný, elegantní a hmatatelný buket rozkvétá v mimořádně jemném pudrovém aromatickém copu kolem tří nuancí: nejprve citrusů, pak rostlinnějšího aspektu a nakonec koření. Jednoduchá a zřejmá elegance, kdy víno po éterickém útoku zesílí a rozkvete, než ustoupí nevýslovnému pocitu čistoty.
Další produkty Dom Pérignon
Objem (ml) | 750 |
Barva | Bílé |
Obsah alkoholu | 12,5 |
Země původu | Francie |
Obsah cukru | Brut |
Oblast | Champagne |
Ročník | 2013 |
Vinařský rok 2013 se ukázal být vítaným návratem ke slavné minulosti pozdních sběrů. Po chladné a vlhké zimě bylo jaro šedivé, poměrně chladné a extrémně deštivé.
Vinná réva začala rašit asi o dva týdny později, než je průměr desetiletí, a toto zpoždění trvalo až do sklizně. Horké a suché léto bylo v oblasti Champagne nejslunečnější v historii, což se ukázalo jako mimořádně příznivé pro kvalitu hroznů.
Déšť na začátku září rychle ustoupil východním větrům, které udržely hrozny zdravé až do sklizně. Sklizeň v Dom Pérignon začíná 28. září. Degustace tohoto ročníku odhalila slibnou rovnováhu mezi kyselinkou a plností.
ROVNOVÁHA MEZI KYSELOSTÍ A KULATOSTÍ
Jemná vůně se rozvíjí v barevných tónech.
Zelená eukalyptu, máty a vetiveru, žlutooranžová mirabelkových švestek, meruněk a pomerančových květů, hnědá pepře, kardamomu a lékořicových tyčinek a nakonec stříbřitě slaný a opečený tón.
Chuť v ústech je elegantní, vyjadřuje luxusní jednoduchost a preciznost.
Rafinovaný a hedvábný základ se výrazněji projevuje v srdci.
V závěru dominuje slanost, která zanechává hluboký pocit konzistence.
Pro obecné přiblížení ročníku 2013, intenzita vína vyžaduje práci kyselin, aby odhalily jeho charakter. Může se fantasticky snoubit s ovocem nebo rostlinami bohatými na kyseliny, jako jsou citrusové plody, zelená rajčata, šťovík nebo rebarbora.
Půjdeme-li hlouběji do párování jídla a vína, můžeme také nechat energii a intenzitu Dom Pérignon Vintage 2013 reagovat s pevnými masitými texturami kombinací jodovaných a kyselých prvků.