Tento eshop používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Více informací | Přijmout všechny cookies Personalizovat |
Přijmout zvolené cookies |
Žádné produkty
Jediný rum, který se nachází v Síni slávy karibských rumů, je destilován z fermentovaného čistého panenského sirupu cukrové třtiny. Zraje systémem Solera v nadmořské výšce 2.333 metrů v sudech z bílých dubů, ve kterých zrál dříve Bourbon a Sherry Pedro Ximenez. Ron Zacapa Centenario 23 Aňos je vyráběn z těch nejpečlivěji vybíraných rumů o stáří 6-23 let, které jsou následně blendovány po dobu minimálně jednoho roku.
Historie rumů Zacapa Centario se datuje k roku 1976, kdy byla destilerie založena ve městě Zacapa, nacházející se na východě Guatemaly 229 m nad mořem. Výroba rumu začíná na plantážích cukrové třtiny na jihozápadě Guatemaly v nadmořské výšce 350 m. Zde díky kombinaci mikroklima, půdy a teploty získává třtina své specifické vlastnosti. K destilaci se používá tzv. Panenský sirup (Virgin sugar cane honey) což je primární výrobek při zpracování cukrové třtiny a ne melasa, jako u jiných rumů. Při kvašení je použit vlastní kmen kvasinek získaných z ananasu. Ty mají za následek specifické aroma, tak typické pro rumy Zacapa Centario. Zrání probíhá v "The House Above the Clouds", v překladu dům nad mraky, který leží v nadmořské výšce 2 333m. Nižší průměrná teplota zpomaluje zrání a řidší vzduch napomáhá zintenzivnit aroma z dubových sudů. Destilerie používá způsob zvaný "Sisterna Solera" převzatý ze zrání Sherry. U Ron Zacapa je používána pro míchání (blendování) rumů různého stáří v sudech, kde předtím zrály robustní americké whisky, jemné sherry a delikátní vína Pedro Ximenez. Každá kapka rumu prochází každým typem sudu, takže se každý z nich podělí o své aroma a chuť. Ron Zacapa Centenario Etiqueta Negra 23 let se díky své vyjímečnosti dostal do Síně slávy karibských rumů.
Eminente je nový kubánský rum ze srdce ostrova, který místní obyvatelé nazývají „isla del cocodrilo“ kvůli svému neobvyklému tvaru, který připomíná krokodýla. Je inspirován původním destilátem z cukrové třtiny, který se na Kubě vyráběl v 19. století. Tento styl rumů není mimo Kubu velmi známý, jedná se o jeden z jeho zatím neobjevených pokladů. Eminente...
Výhodné litrové balení fenomenálního rumu Zacapa Centenario. Dopřejte si více za méně.
Výjimečný 23-letý rum v krásné dárkové kazetě se skleničkami. Výborný tip na dárek pro každého milovníka rumů.
Limitovaná edice super prémiového rumu s tóny karamelu, pražených oříšků, tropického ovoce a koření a s jemnou koncovkou tabáku a kávy. Oproti Ron Zacapa Centenario 23 let má vyšší obsah alkoholu, ale přesto je o poznání jemnější, což je následkem použití vyššího počtu sudů po sherry při staření.
Zacapa Centario X.O. je destilován z fermentovaného čistého panenského sirupu cukrové třtiny. Zraje systémem Solera v nadmořské výšce 2.333 metrů v sudech z bílých dubů, ve kterých zrál dříve Bourbon a Sherry Pedro Ximenez. Tento rum je navíc na dva roky ukládán do sudů z francouzských dubů, ve kterých byl dříve uložen cognac.
Nejvyšší z řady guatemalských rumů Zacapa. Má krásně plnou vůni i chuť čokolády, pečeného kokosu a mandlí. Závěr je pak správné dlouhý, nasládlý, exotický